>>>>SALE>>>>>

Sebuah Kisah

Hidup Ini Penuh Onak Dan Duri. Ada Masam Dan Ada Manis. Ada Gembira Ada Sedih. Ada Ketawa Ada Menangis. Ada Susah Ada Senang. Itulah Sebuah Kehidupan. Yang Penting Hidup Perlu Diteruskan
(^_^)

Masa Itu Emas
Emas Itu Berharga
Simpanlah Emas

07 Mei 2011

My princess

My princess


This my daughter  4 month 1 week. So cute right. this picture take by Ahmad  Hafiz (brother in law)

Read more...

Happy Mothers day

My Mother


Love n Miss U so much. 

This picture take by my brothers last week. he sent at there facebook. this is latest face of my mom. I miss she so much. i will see u for next 3 month. 

What she doing. Any answer for this? you page i will advertise free in my blog for next 3 month. 

Read more...

My doughter

Read more...

Oh it's ON now! *shoves* BFF can wait for now! #Churp2race

Oh it's ON now! *shoves* BFF can wait for now! #Churp2race

Read more...

western union

western union

Ni aku nah ceritakan pasal western union. atau lebih dikenali money transfer. cerita ni bermula bila office mate aku tanya aku tau tak macam na nak buat. dia nak g bercuti kat bandng. so nak bayar hotel booking. aku pun tak tau lah pasal benda ni tak pernah guna ku kata. tapi dia kata aku selau g bank tak kan tak tau. 


so aku pun cakap ler pi jer kat bank. ada lah borang. isi lah. hehehe.. jawapan munasabah aku bagi. dia minta teman. so kebetulan aku ada urusan company kat 2 bank semalam. so dia pun follow ler. aku pun on jer lah. biasa aku pi sorang ada teman tu ok lah. so aku pi bank pun kul 12.30. urus dulu kerja company. lebih kul 1 buat lah urusan peribadi dia. 

kat cini baru lah aku tau. penghantaran wang ke luar negara. tapi bayaran pun lumayan juga rupanya. RM11 cas bank nak. hehehe.. banyak tu. 

so lepas ni aku dah tau lah cara ni. hehehehe. so lepas ni kalu ada tanya leh lah aku cakap caranya.

Read more...

06 Mei 2011

Aliya Batrisya

Read more...

Tayar Keta Pancit

Tayar bocor lah pulak

Tayar bocor ni bukan lah motor aku. tapi keta aku. Bukan keta ku sorang ler. tapi keta kami sekeluarga. pasal ada satu tu jer lah keta. 

Tayar depan di bocor. tu time wife balik kerja. patut lah wife ada call. tapi pasal aku tak jawap sampai umah ler baru ku tahu. 

Ku lihat memang tayar spare lah yang ada kat keta. tapi aku terfikir sapa tukar. tapi sebelum aku bertanya wife dah ceritakan dari A samapi Z. hehehe.. kena RM10 minta tolong kedai keta tukar tayar. sebab dia datang ke tempat kerja wife tuk tukar. 

Lepas tu aku pun gi lah bawa kedai tayar. tuk buat tampalan. kena pulak RM13. bukan apa paku tu besar skit. so pomen tu syor guna satu saiz besar RM8 dan satu RM5. yang RM5 tu memang biasa aku tengok. calour coklat tu ler. tapi yang satu lagi tu warna oren. memang nampak saiz besar lah. tengok dia pasang keduanya. 

paling best pomen tu kata ada waranty kalu bocor lagi datang dia buat semula. tapi tak tau pulak berapa lama waranty dia bagi. hehehe... tak tanya. aku bayar dan terus blah. 

so sekarang nampak gayanya dah elok lah tayar keta. tunggu sok lah macam mana. kalu angik kurang kena bawa semula lah.




Read more...

04 Mei 2011

Hutang, Penghutang, Pemiutang

Hutang, Penghutang, Pemiutang

Hari ni sebuah kisah akan menceritakan 3 perkara yang belainan tetapi satu punya berkait rapat.

Hutang, Penghutang, Pemiutang. 

Istilah hutang menurut kamus dewan adalan ...... Penghutang pula adalah.... dan pemiutang pulak....

terdapat perbagai cara untuk berhutang. terdapat perbagai cara meminta hutang. terdapat perbagai cara untuk membuat hutang. 

semua tu tiada masalah. yang menjadi masalah adalah pemberi hutang. nak mengutip hutang pun kena perbagai cara. Susah sungguh jadi 

Read more...

Gempa Bumi Di Sabah

 04/05/20113.43 petangBerdekatan Lahad Datu 4.9°U 117.6°T 3.3 Lemah 79 km barat daya Lahad Datu, Sabah.


Satu gempa lemah bermagnitud 3.3 skala Richter telah berlaku berdekatan Lahad Datu pada pukul 3.43 petang, 04 Mei 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 4.9 Utara longitud 117.6 Timur. 79 km barat daya Lahad Datu, Sabah. (Sumber: Malaysian Meteorological Department - facebook)


setakat ni tak pernah lagi berpusat kat malaysia. tapi ni dah ada satu gempa bumi. 

Read more...

My Certificate still in progress

My Certificate 

I am doing my processional certificate. but as today my certified still i don't get.   




"We regret to inform that we are still waiting for the new certificate until end of this month. When we receive the new certificate, we will notify you by email."

I have done and get  my member number. just wait my certified only. 


Read more...

02 Mei 2011

Kematian Osama Bin Laden (sanbungan)

Aku jenjalan kat blog2 orang. banyak bercerita pasal hal Osama Bin Laden. Seperti yang aku kata sebelum ni. hanya tuhan yang tahu. gambar berkenaan dalam google image pun banyak.

aku terjumpa gambar ni. aku tertarik skit.




so keputusan nya hanya tuhan yang tahu.

lagi pun dia ni tak pernah ganggu aku.yang terganggu pun hanya USA jer.

Read more...

OSAMA BIN LADEN

Hari ini kita digemparkan dengan berita kematian Osama Bin Laden. Ketua pemimpin Al-Qaeda ini. Perkara ini di umumkan oleh president USA. Seperkara lagi disebabkan tiada negara mahu jasad beliau, maka tentera USA akan semadikan di Laut mengikut cara orang islam.
Biar betul kubur di laut tu. macam mana USA nak buat. betul ker yang mati ditembak dalam serbuan tu memang OSAMA bin LADEN. Hanya Tuhan Yang Maha Esa sahaja yang tahu kebenaran ini.

Read more...

01 Mei 2011

More Saving in Discount

More Saving in Discount


So apa lagi. register free jer. kalu ada barang yang di iklankan nak beli baru beli. so far diskaun diberi memang menarik

Read more...

walker




Photobucket

Pandang apa tu cik Aliya Batrisya..

Photobucket

Sonok tak tu?


Muka semacam jer.. tak suker ker tu....

Read more...

Cute Smile

My daughter with smile


Photobucket

She not Smile

But...

Photobucket

Nice smile

Photobucket

Beautiful Smile

Photobucket

Smile again...

Read more...

Akan Datang


Aku tengah nak buat blog ni page depan macam website. so far this are the look. tapi asik ada jer yang tak ngam. tukar sana sini. so lambat lagi lah nak jadikan blog as website.. hahaha

Read more...

Pengikut

Bahagian ini hanya RM5 Sebulan
Flash Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by:
Mishary Rashed al-Efasy | Abdullah Basfar | Mohammed Siddiq Al Minshawy | Muhammad Aiyub | Sodais and Shuraim | Prophet's Mosque (4 Reciters) |
Read Quran
www.SearchTruth.com

wibiya widget