>>>>SALE>>>>>

Sebuah Kisah

Hidup Ini Penuh Onak Dan Duri. Ada Masam Dan Ada Manis. Ada Gembira Ada Sedih. Ada Ketawa Ada Menangis. Ada Susah Ada Senang. Itulah Sebuah Kehidupan. Yang Penting Hidup Perlu Diteruskan
(^_^)

Masa Itu Emas
Emas Itu Berharga
Simpanlah Emas

14 Oktober 2011

Pengunaan Bahasa Melayu

14 October 2011, Muhyiddin menyatakan semua kakitangan awam wajib mengunaakan bahasa melayu dalam semua urusan rasmi dan pentadbiran kerajaan termasuk ketika bermesyuarat, surat-menyurat atau semina.

Perkara ini telah dililuskan dalam kabinet. Satu pekeliling akan dikeluarkan untuk semua jabatan kerajaan. Ini bertujuan untuk memantapkan penggunaan bahasa melayu. 

tindakan yang sewajarnya dilakukan sejak dahulu lagi. kerana bahasa rasmi negara adalah bahasa melayu. 

Read more...

10 Oktober 2011

Belanjawan 2012

More buget for Police facilities

RM442 million would be spent on the development of the force in buget 2012. More facilities.

Read more...

09 Oktober 2011

Belanjawan 2012 - Fokus Keempat

MEMPERKEJAP PERKHIDMATAN AWAM

Topik belanjawan ini menarik. terutama kepada penjawat awam. Banyak kebaikan yang akan diterima. semua penjawat awam boleh tersenyum. 

Perkara Kedua: Gaji Maksimum penjawat awak (contoh diberi kepada guru sahaja) kalau ikut pemahaman aku biar pun contoh adalah guru tapi bila disebut gaji maksimum penjawat awam. so semua penjawat awam akan menerima habuan nya kelak.

Perkara Keempat: Kenaikan gaji antara RM80-RM320 bagi SSM dan 7-13% bagi SLBA. ini bermaksud kenaikan gaji minimum adalah RM80. So mulai Januari meningkat lah lagi gaji semua penjawat awam. Bukan maksud RM80/12 tau. tapi bila kenaikan setahun tu maksudnya gaji sebulan naik lah.


Read more...

Belanjawan 2012

Belanjawan 2012 bertemakan Dasar Transformasi Nasional: Bajet Membela Rakyat, Mensejahtera Negara dibentangkan di Parlimen oleh Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, YAB Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak pada 07.702011

Teks ucapan boleh dimuat turun 


manakala laporan ekonomi boleh dibeli di lobi Kementerian Kewangan atau mana2 pejabat Percetakan Nasional Malaysia Berhad.

Juga boleh dimuat turun 
 
 

Read more...

Pengikut

Bahagian ini hanya RM5 Sebulan
Flash Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by:
Mishary Rashed al-Efasy | Abdullah Basfar | Mohammed Siddiq Al Minshawy | Muhammad Aiyub | Sodais and Shuraim | Prophet's Mosque (4 Reciters) |
Read Quran
www.SearchTruth.com

wibiya widget