>>>>SALE>>>>>

Sebuah Kisah

Hidup Ini Penuh Onak Dan Duri. Ada Masam Dan Ada Manis. Ada Gembira Ada Sedih. Ada Ketawa Ada Menangis. Ada Susah Ada Senang. Itulah Sebuah Kehidupan. Yang Penting Hidup Perlu Diteruskan
(^_^)

Masa Itu Emas
Emas Itu Berharga
Simpanlah Emas

04 Oktober 2012

Lagi pasal belanjawan 2013

Sekadar pandangan peribadi.

Tek Ucapan Belanjawan 2013 yang ke 120. Telepon pintar dapat rebet RM200 untuk belia. Terbaik sangat. ramai lah beli telepon pintar. tapi tau tak telepon pintar ni kena guna internet. kena belanja banyak. kerajaan nak belia berbelanja. selain itu harga telepon pintar pun dah mahal. bagi untung syarikat telekomunikasi agar dapat jual banyak telepon pintar. kenapa tidak guna duit tu belanja dengan luaskan penggunaan internet percuma. wifi percuma. aku rasa ini lagi penting untuk golongan belia. telepon yang tak berapa pintar yang penting ada wifi boleh guna internet. terutama di kawasan luar bandar. 

mungkin kerajaan ada pendapat sendiri. tapi pelaburan di buat mesti ada pulangan. kalau dari segi ekonomi apa kerajaan buat ni untuk menaikkan penggunaan internet dengan peggunaan telepon pintar. maka keuntungan syarikat telekomunikasi akan masuk kekerajaan. telepon pintar pun dapat tax kerajaan maka pulangan yang diperolehi kerajaan pula akan berpanjangan. good idea.

fikir-fikirkan lah.

Read more...

30 September 2012

Maklumat Penting Belanjawan 2013

mari kita kongsi beberapa maklumat penting selepas belanjawan dibentangkan Belanjawan 2013

Belanjawan 2013 : Diskaun mudahkan bayaran PTPTN

Beberapa insentif berupa pemberian diskaun akan diperkenalkan bagi memudahkan proses pembayaran balik pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Najib, yang juga Menteri Kewangan berkata insentif pertama adalah diskaun 20 peratus daripada jumlah pinjaman kepada peminjam yang menyelesaikan hutang sekali gus dalam tempoh setahun bermula 1 Okt 2012 hingga 30 Sept 2013.

"Manakala, bagi mereka yang membayar pinjaman secara konsisten mengikut jadual mulai 1 Okt 2012, diskaun 10 peratus setahun akan diberikan," katanya ketika membentangkan Belanjawan 2013 di Dewan Rakyat hari ini.

Perdana Menteri turut mengingatkan para peminjam bahawa hukum membayar hutang adalah wajib dan pinjaman PTPTN merupakan satu amanah.


Bagi menggalakkan sikap menabung untuk pendidikan, Perdana Menteri berkata pelepasan cukai sebanyak RM3,000 bagi Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) sedia ada juga akan dinaikkan kepada RM6,000


sumber PTPTN (Website) 

Read more...

Maklumat Belanjawan 2013

Belanjawan 2013 : Cukai Pendapatan Individu


Pendapatan kurang dari RM5,000.00 tidak bercukai.

Aku suka yang ni. tak perlu lah nak kena potong PCB

Read more...

Pengikut

Bahagian ini hanya RM5 Sebulan
Flash Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by:
Mishary Rashed al-Efasy | Abdullah Basfar | Mohammed Siddiq Al Minshawy | Muhammad Aiyub | Sodais and Shuraim | Prophet's Mosque (4 Reciters) |
Read Quran
www.SearchTruth.com

wibiya widget