>>>>SALE>>>>>

Sebuah Kisah

Hidup Ini Penuh Onak Dan Duri. Ada Masam Dan Ada Manis. Ada Gembira Ada Sedih. Ada Ketawa Ada Menangis. Ada Susah Ada Senang. Itulah Sebuah Kehidupan. Yang Penting Hidup Perlu Diteruskan
(^_^)

Masa Itu Emas
Emas Itu Berharga
Simpanlah Emas

28 Jun 2011

Berita Tergempar

Tadi aku telepon kampung. borak2 dengan mak. borak punya borak tanya lah makan apa malam ni. sebut lauk sayur jer. tanya ler kenapa. tau jawapan mak. tak makan makanan laut. pasal ada masalah laut merah. maksudnya tumbuhan merah di laut yang beracun. maknanya makanan laut tercemar. yang boleh menyebabkan keracunan. Tapi memang pernah berlaku dahulu ketika aku ada disana. dimana larangan memakan ikan. 

Tapi masalah ini aku tak dapat pastikan pasal ni cerita dari mak aku. namun mak aku kata keluarga pakcik ayah aku (datuk) aku serumah masuk hospital pasal keracunan makan laut. dan mak aku cerita lagi ada cerita2 menyatakan ada sorang mati selepas makan siput.


aku tengah mencari ada tak berita ini untuk kepastian. yang pasti keluarga aku di kampung sekarang hanya berlaukkan sayur sahaja. ini bertujuan untuk berjaga-jaga. 

Read more...

Aliya Outing

Read more...

Aku bengang betul

sensaung cini pedi bana atai ku tak jomo kina to'o. nia patut pan eo nilau begee maku. amun tetemu ku meluar andang lestik makai lestik. dokon aku jaman dau2. peranak2 lagi..

hahahahaha.. tatap no gagal. nia un harapan.

Read more...

Pengikut

Bahagian ini hanya RM5 Sebulan
Flash Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by:
Mishary Rashed al-Efasy | Abdullah Basfar | Mohammed Siddiq Al Minshawy | Muhammad Aiyub | Sodais and Shuraim | Prophet's Mosque (4 Reciters) |
Read Quran
www.SearchTruth.com

wibiya widget