>>>>SALE>>>>>

Sebuah Kisah

Hidup Ini Penuh Onak Dan Duri. Ada Masam Dan Ada Manis. Ada Gembira Ada Sedih. Ada Ketawa Ada Menangis. Ada Susah Ada Senang. Itulah Sebuah Kehidupan. Yang Penting Hidup Perlu Diteruskan
(^_^)

Masa Itu Emas
Emas Itu Berharga
Simpanlah Emas

14 September 2010

Trip To West

Trip To West

Terlebih dahulu saya mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua. Selepas sebulan kita berpuasa, menahan lapar dan dahaga, menjalankan ibadat puasa dan perkara-perkara sunat. macam mana saudara-saudara cukup sebulan puasa, terawih bagai mana. kita berharap segala yang terlaksana diterima sepenuhnya dari Allah S.W.T. 

Berbalik kepada trip raya tahun ni, mesti ramai balik kampung. sebenarnya kampung aku di Sabah. (Kota Marudu) bermakna tahun ni aku tak beraya di kampung aku. Sedih? emm.. sapa tak sedih kalu tak balik kampung kan... tapi tu lah lumrah jika sudah mempunyai keluarga sendiri. 

Berbalik kepada trip raya aku pada tahun ini. Raya pertama aku pergi rumah mentua ku. that mean raya with family wife aku. sampai lah ke petang. lepas tu tidur sana. raya kedua bermulalah trip kami sekeluarga go to west. Pantai timur gitu. Raya kedua sampai kat cherating pukul 3 lebih. coz bertolak pun dah lewat kul 10.30. lama juga kan. tapi memang lama pun. sepanjang perjalan berjumpa polis tembak laju 2 kali pulak tu. fist tu rasanya confirm kena pasal leburaya kat bentung tu kan 90km/j jer. 

Dekat cherating tak ada lah best sangat pasal mood raya. so aktiviti berkelah tu tak ada. just jalan ambik angin di pantai. tapi memang ramai sangat lah orang pada hari tu. beratus juga kalu dari pandangan mata. lepas tu lebih 80% orang cini. time ni cuti sakan juga bangsa cini kan.

tujuan kat cherating untuk bermalam. menghilangkan penat lelah. coz nak sambung lagi perjalan ke kampung Atuk wife saya. untuk tengok makcik dia kawin. adik kepada bapa mertuaku. 

Raya ketiga bergerak ker Jerangau. tengok kawin. makan kenduri. bergerak kul 11 dari cherating. sampai di Jerangau kul 1.30 petang. selepas asar kami bergerak semula pergi cherating. bermalam sebelum balik ke KL

perjalanan memang memenatkan. nasib baik tak berjumpa jalan yang sesak. kalu yang ada pun kira kereta bergerak perlahan saja. 

apa pun selamat hari raya....   

Pengikut

Bahagian ini hanya RM5 Sebulan
Flash Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by:
Mishary Rashed al-Efasy | Abdullah Basfar | Mohammed Siddiq Al Minshawy | Muhammad Aiyub | Sodais and Shuraim | Prophet's Mosque (4 Reciters) |
Read Quran
www.SearchTruth.com

wibiya widget