>>>>SALE>>>>>

Sebuah Kisah

Hidup Ini Penuh Onak Dan Duri. Ada Masam Dan Ada Manis. Ada Gembira Ada Sedih. Ada Ketawa Ada Menangis. Ada Susah Ada Senang. Itulah Sebuah Kehidupan. Yang Penting Hidup Perlu Diteruskan
(^_^)

Masa Itu Emas
Emas Itu Berharga
Simpanlah Emas

18 Jun 2011

Amaran dari Jabatan Metorologi

Satu petikan dari jabatan metorologi

AMARAN KATEGORI KEDUA
AMARAN ANGIN KENCANG DAN LAUT BERGELORASEKSYEN A : AMARAN ANGIN KENCANG DAN LAUT BERGELORA (KATEGORI KEDUA) Angin kencang Barat Daya dengan kelajuan 50-60 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 4.5 meter yang berlaku di kawasan perairan Sabah (Pantai Barat dan Kudat), Phuket, Reef North, Pulau Layang-Layang dan Palawan dijangka berterusan sehingga Selasa, 21 Jun 2011.
Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini berbahaya kepada semua aktiviti perkapalan dan pantai termasuk menangkap ikan dan perkhidmatan feri.

SEKSYEN B: AMARAN ANGIN KENCANG DAN LAUT BERGELORA (KATEGORI PERTAMA)
Angin kencang Barat Daya dengan kelajuan 40-50 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter yang berlaku di perairan Pulau Langkawi, Perlis, Utara Kedah, WP Labuan, Condore dan Sulu dijangka akan berterusan sehingga Selasa, 21 Jun 2011.
Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini adalah berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut.

SEKSYEN C: AMARAN RIBUT PETIR MENYELURUH - Kemaskini
Aktiviti ribut petir yang berlaku di perairan Perak, Johor barat dan Terengganu dijangka akan berterusan sehingga lewat pagi, Sabtu, 18 Jun 2011.
Keadaan ini boleh menyebabkan angin kencang sehingga 50km/j dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian 3.5 meter dan berbahaya kepada bot-bot kecil.
Dikemaskini pada 18 Jun 2011, jam 05:37AM

Kesian lah bot2 kecil. tidak dapat turun mencari rejeki. Kalu kena pulak kais pagi makan pagi. menunggu sampai selasa ni. rasanya ada juga yang tetap turun ke laut. mencari rejeki. ajal maut tu di tangan tuhan. rasanya kalu dah jadi orang laut. tiap hari turun laut. tiada istilah takut.

Pengikut

Bahagian ini hanya RM5 Sebulan
Flash Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by Mishary Rashed al-Efasy
Quran Recitation by:
Mishary Rashed al-Efasy | Abdullah Basfar | Mohammed Siddiq Al Minshawy | Muhammad Aiyub | Sodais and Shuraim | Prophet's Mosque (4 Reciters) |
Read Quran
www.SearchTruth.com

wibiya widget